Japonský okurkový salát

Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut 
Příprava

Ingredience

2 pevné malé okurky
100 g nakládaného japonského zázvoru

Na zálivku:

1 lžíci vinného octa
1 lžíci rostlinného oleje
1 lžičku sójové omáčky
1 lžičku přírodního krupicového cukru

Příprava jídla

Okurky pečlivě omyjte a podélně naloupejte na dlouhé průsvitné plátky. Nejlépe to půjde pomocí běžné škrabky na brambory. Plátky nakládaného japonského zázvoru nakrájejte napříč na jemné nudličky. Suroviny na zálivku prošlehejte. Plátky okurek naaranžujte do misky nebo přímo na jednotlivé talíře, posypejte kousky zázvoru a zakapejte zálivkou.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře