Jarní ředkvičková polévka

Kuchyně: česká 
Obtížnost přípravy: Snadný
Porce: 4

Seznam surovin

ředkvičky 2 svazky
cibulová nať 2 kusy
petržel kadeřavá/kudrnka 2 lžíce (nasekaná)
máslo 1 lžíce
vývar masový 750 mililitrů
smetana 150 mililitrů
víno bílé 50 mililitrů
muškátový oříšek 1 špetka (mletý)
sůl

Postup přípravy

Cibulky oloupejte a najemno nasekejte. Nať nakrájejte na nudličky a dejte stranou na ozdobu.

Cibulku a petrželovou nať zpěňte na másle. Zalijte vývarem, osolte, okořeňte muškátovým oříškem a povařte asi 5 minut. Ve smetaně rozmíchejte nahrubo nastrouhané ředkvičky, vlijte do
polévky a už jen prohřejte.

Přilijte víno, dochuťte solí a rozdělte na porce.

Poznámka k receptu
Každou posypte troškou cibulkové natě.
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře