Kuchyně: česká Obtížnost přípravy: Snadný Porce: 4
Seznam surovin
ředkvičky 2 svazky
cibulová nať 2 kusy
petržel kadeřavá/kudrnka 2 lžíce (nasekaná)
máslo 1 lžíce
vývar masový 750 mililitrů
smetana 150 mililitrů
víno bílé 50 mililitrů
muškátový oříšek 1 špetka (mletý)
sůl
Postup přípravy
Cibulky oloupejte a najemno nasekejte. Nať nakrájejte na nudličky a dejte stranou na ozdobu.
Cibulku a petrželovou nať zpěňte na másle. Zalijte vývarem, osolte, okořeňte muškátovým oříškem a povařte asi 5 minut. Ve smetaně rozmíchejte nahrubo nastrouhané ředkvičky, vlijte do
polévky a už jen prohřejte.
Přilijte víno, dochuťte solí a rozdělte na porce.