Jarní zelí se slaninou

Lehká, svěží příloha. Podávejte například se sýrovými tousty nebo s karbanátky.

Ingredience

1½ lžíce bílého vinného octa
1 lžička krupicového cukru
3 plátky prorostlé uzené slaniny, nakrájené napříč na nudličky
1 lžíce olivového oleje
1 malá hlávka raného zelí, nakrouhaná
mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Na zálivku promíchejte ocet, cukr a lžíci vody, až se cukr rozpustí. V pánvi na oleji opékejte slaninu dozlatova, vyjměte a odložte stranou.

2 Do pánve dejte nakrouhané zelí a za stálého míchání zprudka opékejte pět minut, potom přidejte zálivku. Vraťte k zelí slaninu a opékejte společně ještě minutu. Osolte, opepřete a podávejte.

Podávejte: s karbanátky nebo klobáskami či s vepřovými kotletami. Výborné je tohle zelí s grilovanou rybou.

Zkuste: takto upravené zelí podávat jen se sýrovými tousty jako lehkou večeři.

Zdroj: apetitonline.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře