Játra na cibulce

Játra na cibulce

Když se řeknou játra, vybavíte si hnědou nic neříkající směs z jídelny? Na to zapomeňte! Připravte si poctivá játra na cibulce podle naší babi, hned změníte názor!

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

1 kg kuřecích jater
2 cibule
200 g rýže
sůl
pepř
3 lžíce oleje
1 lžička majoránky
1 lžička červené papriky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička rozmarýnu
listová petržel

Postup

Krok 1: V kastrolu rozpalte lžíci oleje, chvíli na něm pražte rýži, tu pak zalijte vodou a uvařte podle návodu na obale.

Krok 2: Játra očistěte od blanek a nakrájejte je na kostky. Cibule nakrájejte na kostičky a opečte je na zbývajících dvou lžicích oleje.

Krok 3: Když cibulka chytne barvu, přidejte játra a opékejte je. K játrům přidejte majoránku, kmín, papriku a tymián (případně rozmarýn) a promíchejte. Množství koření volte podle vlastní chuti, rozhodně ale jím nemusíte šetřit.

Krok 4: Směs osolte a opepřete a játra opékejte, dokud nebudou ze všech stran krásně zlatavá, přibližně 15 minut. Celá směs by ideálně měla mít tmavohnědou barvu (čím déle budete cibulku na začátku opékat na mírném ohni, tím tmavší nakonec směs bude).

Krok 5: Podávejte spolu s rýží, posypané nasekanou petrželkou.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře