Seznam surovin
mouka pšeničná hladká 330 gramů
máslo 310 gramů
kokos 160 gramů (jemně mletý)
cukr 150 gramů
vejce 1 kus
cukr vanilkový 1 balíček
citronová kůra 1 špetka (strouhaná)
skořice 1 špetka (mletá)
mouka pšeničná hladká (na vál)
Na polevu:
cukr moučkový 350 gramů
bílek 2 kusy
šťáva citronová 1 lžička
likér kokosový 1 lžička (Malibu)
potravinářské barvivo (zelené)
Postup přípravy
Změklé máslo smícháme s oběma druhy cukru, vejcem, citronovou kůrou a skořicí. Přidáme prosátou mouku smíchanou s mletým kokosem a vypracujeme hladké pevné těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme asi hodinu odležet v chladu.
Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a vykrojíme z něj formičkou stromečky. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C.
Prosátý moučkový cukr utřeme v misce s citrononovou šťávou a kokosovým likérem dohladka a po částech přimícháme bílky (podle hustoty, poleva nesmí být příliš řídká). Umícháme hladkou lesklou polevu, malou část oddělíme stranou a zbylou část obarvíme troškou zelené potravinářské barvy. Upečené stromečky po vychladnutí potřeme zelenou polevou a po ztuhnutí je dozdobíme linkami bílé polevy a necháme zaschnout.
Zdroj: igurmet.cz