Jednoduchá škvarková pomazánka

Sádlo je zdravé! Autoři z britské BBC sestavili žebříček stovky zdraví prospěšných potravin a vepřové sádlo zařadili díky obsahu vitaminů skupiny B a minerálů na překvapivé osmé místo. Oslavte tuhle dobrou zprávu zdravou škvarkovou pomazánkou! Je velmi variabilní: puristé se spokojí se základní verzí, ostatní si do ní přidají suroviny podle chuti.

Ingredience pro: 1 sklenička

Na základní pomazánku

250 g škvarků
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička dijonské hořčice
2 stroužky česneku
1 lžička soli
mletý černý pepř

Podle chuti

1 cibule
3 kyselé okurky

K podávání

1 bochník chleba
1 červená cibule
1 sklenička kyselých okurek

Postup

Krok 1: Škvarky rozmixujte v kuchyňském robotu na jemnou pastu a přesuňte do mísy.

Krok 2: Přidejte obě hořčice, prolisovaný česnek a zamíchejte. Dosolte, přidejte větší špetku čerstvě mletého pepře a opět dobře zamíchejte. Takhle máte hotovou základní verzi – nechte ji v lednici dobře vychladit.

Krok 3: Máte rádi svěžejší verzi? Přidejte do základní pomazánky najemno nakrájenou menší cibuli nebo dvě tři nastrouhané kyselé okurky, případně oboje, a nechte v lednici dobře uležet a vychladit.

Krok 4: Podávejte s čerstvým chlebem, cibulí a kyselými okurkami.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře