Jednohubky s čočkovým kaviárem

Co by to bylo za novoroční oslavu bez čočky! Připravili jsme s ní efektní předkrm.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do 10 minut 
Vaření 0:50

Ingredience

1 lžíce olivového oleje
1 pórek, jen bílá část nakrájená nadrobno
1 mrkev, nastrouhané najemno
1 řapík celeru, nakrájený nadrobno
1 lžíce drceného česneku
125ml bílého vína
1/2 400 g konzervy drcených rajčat
1 hrnek černé čočky beluga
2 bobkové listy
sůl podle chuti

K PODÁVÁNÍ

2–3 balení slaných krekrů
200–300 g čerstvého smetanového sýra nebo pomazánkového másla
snítky čerstvého kopru

Příprava jídla

1 V pánvi rozehřejte olej, vhoďte pórek, mrkev a celer a na středním plameni opékejte 4–5 minut, aby zelenina změkla. Pak přidejte česnek a ještě minutu opékejte. Následně zvyšte plamen, vlijte víno a nechte jej odvařit. Pak snižte plamen, přidejte rajčata a chvilku opékejte. Přidejte čočku a bobkový list, osolte a přilijte 500ml vody. Směs přiveďte k varu a vařte zhruba 40 minut, dokud čočka nebude měkká a téměř všechna tekutina odvařená. Ze směsi vyjměte bobkový list a směs nechte zchladnout. Dochuťte solí a pepřem.

2 Až těsně před podáváním, aby nezvlhly, potřete krekry sýrem či pomazánkovým máslem, ozdobte kopečkem čočkového kaviáru a snítkami kopru.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře