Jehněčí kotlety s karotkou

Zatímco na Vánoce je menu jasně dané, velikonoční svátky vybízejí zkusit něco nového. Co takhle připravit šťavnaté jehněčí kotlety provoněné rozmarýnem a tymiánem? S pečenou karotkou chutnají výtečně.

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 4 porce

Na maso

4 jehněčí kotlety
100 ml olivového oleje
1 snítka čerstvého rozmarýnu
4 snítky čerstvého tymiánu
4 stroužky česneku
sůl
pepř
olej na smažení
1 lžička hořčice

Na dohotovení

500 g mladé karotky
2 lžíce másla
1 lžíce medu
sůl a pepř
2 lžičky světlého sezamového semínka

Postup

Krok 1: V misce promíchejte olivový olej s hořčicí, prolisovanými stroužky česneku, lístky bylinek a směs pak osolte a opepřete.

Krok 2: Kotlety potřete připravenou směsí, přikryjte je folií a nechte hodinku marinovat. Mezitím očistěte karotku. Pak v silnostěnné pánvi rozpalte trochu oleje.

Krok 3: Kotlety opečte z obou stran dozlatova. Pečte z každé strany asi 7 minut. Vyjměte je z pánve, přikryjte a udržujte teplé. Do výpeku k pánvi přidejte máslo. Vložte do pánve karotku a opečte. Po chvíli ji zakapejte medem, posypte sezamem a ještě krátce opečte.

Krok 4: Nakonec karotku jemně osolte a opepřete. Podávejte ji ke kotletám spolu s polentovou nebo bramborovou kaší.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře