Jemná bramborová polévka s kousky slaniny a tymiánem

Krémová bramborová polévka s kousky slaniny, sýrem a zakysanou smetanou vám nezabere příliš času na přípravu a vydatně zaplní hladová bříška vaší rodiny.

Doba vaření: 35 minut
Porce: pro 6 – 8

Ingredience

6 plátků slaniny, nakrájené na kousky
3 lžíce tuku ze slaniny nebo másla
1 hrnek najemno nasekané cibule
1/4 hrnku hladké mouky
1/8 lžičky sušeného tymiánu
2 hrnku kuřecího vývaru
2 hrnky vlažného mléka
700 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
1 hrnek strouhaného čedaru
1/2 hrnku zakysané smetany
sůl a pepř

Postup

1
Do většího rendlíku vložte slaninu a nechte orestovat, dokud se část tuku neuvolní a slanina nebude křupavá.

2
Vyndejte slaninu z rendlíku a dejte bokem. Na tuku orestujte cibuli a tymián.

3
Posypte moukou a promíchejte. Poté přilijte kuřecí vývar, přidejte brambory, mléko a slaninu.

4
Vše přiveďte k varu a nechte probublávat, dokud nebudou brambory měkké, přibližně okolo 12 až 15 minut.

5
Poté vsypte čedar a přilijte zakysanou smetanu. Opepřete a osolte. Ihned servírujte.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře