Jogurtová bábovka s kakaem

Jeden z nejtradičnějších moučníků, tentokrát v tmavé verzi. V téhle bábovce dominuje chuť kakaa, není přeslazená a díky opravdu štědré dávce řeckého jogurtu vydrží dlouho vláčná a svěží. Nejlepší je na druhý den po upečení.

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 50 minut
NÁROČNOST nízká

Budete potřebovat

125 g másla
120 g cukru krupice
2 vejce
270 g polohrubé mouky
60 g kakaa
300 g řeckého jogurtu
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
1 lžička sody

Na vymazání formy

2 lžíce másla
4 lžíce hrubé mouky

Postup

Krok 1: Včas si vytáhněte všechny suroviny na kuchyňskou linku, je opravdu důležité, aby měli před přípravou pokojovou teplotu. Připravte si bábovkovou formu: vymažte ji máslem a vysypte hrubou moukou. Prosejte mouku s kakaem, práškem do pečiva a sodou a předehřejte troubu na 150 stupňů.

Krok 2: V míse třete máslo s cukrem tak dlouho, až zesvětlá a zdvojnásobí objem. Jedno po druhém zašlehejte také vejce.

Krok 3: Do máslovo-vaječné hmoty na střídačku a už jenom zlehka vmíchejte jogurt a moučnou směs. Těsto (je trochu hustší než klasické třené těsto) naklaďte lžící do formy a pečte asi 45–50 minut, až špejle zapíchnutá doprostřed vyjde suchá.

Krok 4: Bábovku nechte dvě tři minuty zchladnout ve formě a vyklopte. Podávejte k snídani, poprášenou moučkovým cukrem a s miskou dobrého bílého jogurtu.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře