Kachna na pomerančích

Kachní maso skvěle doplní ovoce, jedno, zda po česku jablka nebo pomeranče.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 15—20 minut

Ingredience

4 kachní prsíčka, každé o váze cca 175 g
2 lžíce pomerančové zavařeniny
2 lžíce zavařeniny, želé nebo rosolu z červeného rybízu
2 pomeranče, oloupané a rozkrájené na filátka
150 ml čerstvé pomerančové šťávy
¾ kostky drůbežího bujonu
sůl a pepř

Příprava jídla

1. Opečte kachní prsa
Zahřejte troubu na 200 °C. Kachní prsa osolte a opepřete. Rozpalte nepřilnavou pánev a pět minut na ní opékejte maso kůží dolů, aby zezlátla a uvolnilo se z ní a zpod ní co nejvíc tuku – sádla. Předpečená prsíčka pak vložte do pekáčku kůží nahoru a vložte je do trouby: na patnáct minut, pokud chcete, aby byla trochu růžová uprostřed. Po dvaceti minutách už by mělo být maso dokonale propečené.

2. Prohřejte omáčku
Obě zavařeniny vložte do rendlíku s pomerančovou šťávou a rozdrobenou kostkou. Na středním plameni je vymíchejte dohladka a přiveďte k varu. Vmíchejte pomerančová filátka. Podávejte přelité přes kachní prsa.

Podávejte s bramborami pečenými nejlépe v kachním sádle, hrstí řeřichy nebo potočnice a/nebo prudce opečenými lusky cukrového hrachu.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře