Kakaová bublanina s třešněmi a drobenkou

Už se červenají? Třešně jsou již k mání, pusťte se do pečení. Po kakaové bublanině z piškotového těsta a s kokosovou drobenkou se zapráší během chvilky.

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 35 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 12 porcí

Na těsto

350 g hladké mouky
1 lžíce holandského kakaa
200 g cukru krupice
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
6 vajec
300 g čerstvých třešní

Na drobenku

50 g hrubé mouky
50 g třtinového cukru
50 g másla
1 lžíce strouhaného kokosu

Postup

Krok 1: Nejdřív si připravte drobenku. Do misky dejte máslo, mouku, cukr a kokos a prsty důkladně propracujte. Hotovou drobenku uložte do chladu. Třešně omyjte, osušte a vypeckujte.

Krok 2: Žloutky vyklepněte do mísy. Přidejte cukr a ušlehejte do husté a světlé pěny. Postupně zapracujte prosátou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Prošlehejte, aby v těstě nezůstaly hrudky.

Krok 3: Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho po částech zapracujte do těsta. Nalijte na pečicím papírem vyložený (nebo vymazaný a vysypaný) plech s vyšším okrajem.

Krok 4: Těsto poklaďte vypeckovanými třešněmi a posypejte drobenkou. Plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C a upečte. Bublaninu krájejte až po vychladnutí – můžete podávat s kopečkem zakysané smetany.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře