Kakaové spirálky

Seznam surovin

mouka pšeničná hladká 470 gramů
máslo 315 gramů
cukr moučkový 150 gramů
vejce 1 gram (větší)
cukr vanilkový 1 balíček
kakao 1 lžíce
citronová kůra 1 špetka
sůl 1 špetka

Postup přípravy

Máslo nakrájíme na malé kousky a necháme je změknout. Hladkou mouku prosejeme na vál a uděláme v ní důlek. Přidáme rozměklé máslo, moučkový a vanilinový cukr, vejce, citronovou kůru a sůl a ze všech surovin rychle zpracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme vychladit.

Vychlazené těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné co nejrychleji zapracujeme prosáté kakao (můžeme ho přidat i více, aby těsto získalo tmavou barvu) a kakaové těsto necháme opět krátce vychladit. Pak světlé i kakaové těsto rozválíme každé zvlášť na pomoučeném válu na plát do tvaru obdélníku. Jeden plát potřeme rozšlehaným vejcem, zakryjeme ho druhým plátem a delší strany zarovnáme ostrým nožem. Povrch opět potřeme vejcem a slepené pláty stočíme z delší strany pevně do rolády, kterou zabalíme do fólie a uložíme v chladu.

Vychlazenou roládu nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme.

Poznámka k receptu

Na pečení cukroví používejte jen kvalitní kakaový prášek.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře