Jejich příprava je velmi rychlá a s pomerančovým máslem s chilli uděláte dojem i na největšího gurmána!
SUROVINY (4 PORCE)
čerstvé kalamáry 800 g
pórek 300 g
česnek 50 g
zeleninový vývar 300 ml
máslo 100 g
pomeranč 1 ks
čerstvé chilli papričky 20 g
POSTUP
Připravte pomerančové máslo: změklé máslo vymíchejte s kůrou z 1 pomeranče, pomerančovou šťávou, nakrájeným čerstvým chilli a solí. Takto připravené máslo dejte do lednice ztuhnout.
Očistěné kalamáry orestujte na pánvi ze všech stran, osolte a přidejte na tenké plátky nakrájený pórek a česnek. Lehce znovu orestujte, zastříkněte zeleninovým vývarem a zredukujte na polovinu, potom přidejte studené pomerančové máslo a omáčku vymíchejte do krémové konzistence.
Podávejte s bagetou a sklenkou vychlazeného vína Chablis.