Kanapky s celerovou remuládou, křepelčím vejcem a kaviárem

Zahajte štědrovečerní večeři elegantními kanapkami. Kombinace celerové remulády, křepelčího vejce a kaviáru je naprosto odzbroujující.

Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut 
+ rozležení
Pečení 0:10

Ingredience

NA CELEROVOU REMULÁDU

1/2 středního celeru, oloupaného
šťáva z 1/2 citronu
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce majonézy
1 lžička dijonské hořčice

NA KOŠÍČKY

80 g hladké mouky + na podsypání
80 g másla, vychlazeného
sůl
80 g měkkého tučného tvarohu

NA OZDOBENÍ

3 křepelčí vejce, uvařená, oloupaná
50 g červeného kaviáru (z kapelína)
6 snítek kadeřavé petržele

Příprava jídla

1 Na celerovou remuládu nastrouhejte celer nadrobno, zakapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Promíchejte majonézu s hořčicí a vmíchejte do celeru. Odložte do lednice a nechte hodinu rozležet.

2 Na košíčky v míse spojte mouku s máslem, nakrájeným na kostičky, osolte, přidejte tvaroh a vypracujte hladké těsto. Vychlaďte. Předehřejte troubu na 190°C. Na pomoučněné ploše rozválejte těsto na tloušťku 4 mm a vykrojte 18 koleček o průměru 6 cm. U 12 z nich vykrojte uprostřed otvor o průměru 3 cm. Plná kolečka dejte na plech vyložený pečicím papírem, lehce navlhčete jejich okraje vodou a na každé z nich položte 2 vykrojená kolečka. Pečte asi 10 minut, až těsto vyběhne a košíčky budou krásně křupavé.

3 Křepelčí vajíčka přepulte. Obráceným koncem vařečky prohlubte otvor v košíčku a naplňte ho remuládou. Každou kanapku ozdobte polovinou vajíčka, lžičkou kaviáru a petrželkou. Podávejte okamžitě.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře