Kančí maso s perníkovou omáčkou

Pátek je ve znamení příprav na víkendové hodování – s babi Pechovou si totiž uvaříme lahodné kančí s perníkovou omáčkou, které je na podzimní dny jako dělané. A příprava je snazší, než si myslíte!

DOBA PŘÍPRAVY 1 hodina
DOBA VAŘENÍ 1 hodina
NÁROČNOST střední

Ingredience pro: 6 porcí

1 kg kančí kýty
50 g másla
100 g slaniny
1 mrkev
1 petržel
3 stroužky česneku
8 kuliček jalovce
3 bobkové listy
1/2 drceného kmínu
1/2 lžičky tymiánu
sůl
pepř
voda
4 lžíce povidel
50 g perníku na strouhání
1 cibule

Postup

Krok 1: Na rozehřátém másle lehce opečte na kostičky nakrájenou cibuli a špek, po chvíli přidejte oloupanou a na větší kousky nakrájenou mrkev a celer, celé stroužky česneku i na větší kousky pokrájené očištěné maso.

Krok 2: Ještě chvíli opékejte, aby se maso zatáhlo, poté přidejte všechno koření (jalovec, bobkový list, kmín a tymián), osolte, opepřete a zalijte vodou (skvělé je přidat i dvě deci červeného vína) tak, aby bylo maso ponořené.

Krok 3: Povařte do změknutí, a buď vyndejte maso a omáčku propasírujte přes sítko, nebo jen vylovte kusy zeleniny a koření.

Krok 4: Na závěr vmíchejte povidla a strouhaný perník podle chuti (omáčku také pěkně zahustí) a podávejte s karlovarským nebo houskovým knedlíkem.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře