Kančí na víně se švestkami a hrozny

Francouzská úprava kančího masa je rafinovaná, a přesto velmi jednoduchá.

Ingredience

800–1000g kančí plece nebo kýty
100ml vinného octa
800ml červeného vína
2 lžíce olivového oleje
125g uzené slaniny (špeku)
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce hladké mouky
250g sušených švestek (bez pecek)
svazek bouquet garni (petržel, tymián, bobkový list)
250g modrého hroznového vína
1 lžíce rybízové zavařeniny

Příprava jídla

1 Kančí maso nakrájejte na špalíčky, přelijte octem a 300ml vína a nechte přes noc marinovat.

2 Maso osušte, osmahněte v hrnci na oleji a vyjměte. Slaninu nakrájejte na proužky a opečte v hrnci dozlatova. Maso vraťte ke slanině, osolte, opepřete, poprašte moukou a opékejte dozlatova. Zalijte polovinou marinády a zbylým vínem, přidejte propláchnuté švestky, bouquet garni a kuličky hroznového vína. Duste asi 2 hodiny doměkka.

3 Podle potřeby dochuťte a na konci vmíchejte rybízovou zavařeninu.

NĚCO NAVÍC

Podávejte s bagetou, pečenými bramborami nebo bramborovými kroketami.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře