Kančí na víně se švestkami

Pojďme zavzpomínat na recepty našich praprababiček! Velice populární byla vždy zvěřina, např. kančí maso, které v kombinaci s divokým kořením a čerstvými švestkami rozehrává doslova harmonii chutí!

Suroviny

kančí hřbet 300 g
velká mrkev 1 ks
velká petržel 1 ks
slanina nebo uzený bůček 100 g
cibule 1 ks
česnek 3 celé stroužky
bobkový list 2 ks
nové koření 1/2 lžičky
jalovec 1/2 lžičky
suché červené víno cca 250 ml
sušený rozmarýn 1/2 lžičky nebo snítka čerstvého
švestky cca 7 ks
sůl, pepř

Postup

Do litinového hrnce, ve kterém budete pokrm později péct, dejte restovat na kostičky nakrájenou slaninu, když začne pouštět tuk, přidejte kostky osoleného masa a to restujte ze všech stran, aby se zatáhlo.

Pak slaninu i maso z hrnce vyndejte a na vypečeném tuku orestujte cibuli, kostičky mrkve a petržele. Společně vše smažte dozlatova.

Nyní do hrnce k zelenině vraťte maso a slaninu, přidejte všechno koření, trochu čerstvě namletého pepře a zalijte červeným vínem.

Dále do hrnce přilijte trochu vroucí vody nebo hovězího vývaru, tak aby byl obsah hrnce pod hladinou. Vše provařte asi 5 minut.

Troubu předehřejte na 180 °C. Hrnec přiklopte poklicí a dejte ho do trouby asi na hodinu péct, dokud nebude maso měkké.

Asi po 45 minutách do hrnce přidejte nakrájené švestky a dopékejte už odkryté. Kančí na víně servírujte s bramborovým pyré.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře