Kandovaná slanina

Podávejte jako součást brunche v doprovodu pošírovaných (ztracených) vajec anebo nalámejte do misky a chroupejte k pivu.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 12 plátků
Doba přípravy: Do 10 minut 
Pečení 0:30

Ingredience

12 plátků libové slaniny, zbavených tuhého okraje
1 lžíce javorového sirupu
1 lžíce světle hnědého cukru
1 lžička dijonské hořčice

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Slaninu rozložte v jedné vrstvě na mřížku nad plech.

2 V misce smíchejte sirup, cukr, hořčici a trošku vody a směsí zlehka potřete slaninu. Pečte v předehřáté troubě 10 minut, pak obraťte, potřete druhou stranu a pečte dalších 10 minut. Pokračujte v potírání a obracení, dokud slanina nevypadá sklovitě a není křupavá a zkaramelizovaná – bude to trvat dalších asi 5–10 minut. V posledních pár minutách pečení slaninu bedlivě sledujte, cukr totiž může snadno vzplanout nebo se připálit.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře