Kandované ořechy

Jestli se chystáte na další vánoční návštěvu a nemáte dárek, nezoufejte. Domácí kandované ořechy budete mít hotové během chvilky, suroviny máte nejspíš doma (určitě vám nějaké zbyly z pečení cukroví). A je to taková dobrota, že si nejspíš necháte skleničku na zobání i pro sebe.

DOBA PŘÍPRAVY 5 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 skleničky

3 hrnky směsi ořechů
1 bílek
1/2 hrnku hnědého cukru
1 lžička mleté skořice
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička soli
Pro sladce-pálivou verzi navíc
1/4 lžičky mletého chilli

Postup

Krok 1: Připravte si ořechy. Hodí se loupané i neloupané, lískové, vlašské, mandle, kešu, para, pekany, pistácie, arašídy, prostě co vám chutná.

Krok 2: Bílek prošlehejte s cukrem, skořicí (nebo perníkovým kořením), vanilkou, solí a chilli, pokud máte rádi. Nám kombinace sladko-slano-pálivé chuti na křupavých oříšcích připadá geniální!

Krok 3: Směs rozprostřete v jedné vrstvě na pečicí papír a pečte 15 minut při 150 °C. Promíchejte, a pečte dalších 15 minut nebo až jsou ořechy zlatavé. Nebojte, po vychladnutí ještě zatuhnou!

Krok 4: Nechte vychladnout, rozdrobte na kousky a rozdělte do hezkých skleniček. Přidejte vlastnoručně vyrobenou jmenovku a máte hotovo! Ořechy vydrží dobré minimálně dva týdny.

Tip: Pokud ještě budete péct vánočku, zbylý žloutek použijte do ní.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře