Kapiový dresink na salát s kuřecím masem

Kapiový dresink na salát s kuřecím masem

25 minut - 2 porce

Ingredience

2 velké kapie
3 větší šalotky
100 ml extra panenského olivového oleje
sůl
2 kuřecí prsa (supreme)
směs listových salátů podle chuti
2 hrsti malých rajčátek (cherry, švestkových)

Postup

1.
Pokud budete připravovat prsa metodou sous vide. Zahřejte si vodní lázeň na 55°C, kuřecí prsa zavakuujte s kapkou olivového oleje a ponořte do vyhřáté lázně na 1 hodinu.
2.A
Mezitím si připravte dresink z kápií. Do nádoby thermomixu dejte lžíci olivového oleje, lžičku soli, hrubě pokrájené šalotky a hrubě pokrájené kapie, které jste předtím zbavili jádřinců. Zapněte thermomix, nastavte teplotu na nejvyšší stupeň varoma, mixování na stupeň 5 a čas na 15 minut. Po 10ti minutách začněte do nádoby přes víko přilévat všechen zbylý olivový olej. Vznikne Vám krásně hladký kapiový krém, který můžete dát do sklenice a uchovat tak několik dní.
2.B
Přípravu kapiového dresinku můžete simulovat bez thermomixu tak, že na troše oleje orestujete pokrájenou šalotku do měkka, přidáte kapie pokrájené na menší kostičky a s 1dcl vody přiklopené dusíte do měkka. Podušenou měkkou směs dáte do výkonného mixéru jako je blender nebo kuter, který bude schopný rozmělnit i slupky papriky, posolíte, přidáte část oleje a spustíte mixování. Po chvíli začněte přilévat zbylý olej a mixujte, dokud nebudete mít pěkně hladký a lehce nadýchaný paprikový krém.
3.
Hotová kuřecí prsa vyjměte ze SousVide lázně, osolte a opepřete podle chuti a velmi krátce zprudka orestujte z obou stran na pánvi (jsou už tepelně zpracovaná, jde nám jen o zatáhnutí na pánvi). Nebo pokud postupujete tradiční metodou, vezměte syrová kuřecí prsa a orestujte je z obou stran na středně silný výkon tak, jak je máte rádi. Osolte je, opepřete a můžete servírovat.
4.
Na talíř dejte trochu dresinku, kuřecí prso (krájené na plátky), směs salátů, krájená či nekrájená rajčátka a na vrch ještě trochu dresinku.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře