Kapr na grilu

Grilovaný kapr chutná nejlíp venku u grilu a k pivu

Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 10-15 minut

Ingredience

kapr o váze cca 1,5–2 kg
sůl a pepř
šťáva z 1 citronu
čerstvé byliny podle vlastního výběru na dochucení
olej nebo pivo na potírání

Příprava jídla

1. Naložte rybu
Vykuchaného kapra rozdělte na filety nebo podkovy, zakápněte citronovou šťávou, posypte pepřem, nejlépe čerstvě nadrceným, a nasekanými bylinkami. Pepř do masa trochu vtlačte, aby při grilování neodpadával. Kapra můžete také zakápnout trochou piva; v tom případě však vynechte citron.

2. Chvíli ji marinujte
Než se rozpálí gril, nechte maso odpočívat v misce (jednotlivé porce můžete také zabalit do alobalu). Těsně před grilováním porce kapra mírně osolte.

3. Grilujte nebo pečte
Rybí maso opékejte asi dvanáct až patnáct minut po každé straně, aby zpevnilo a na povrchu lákavě zezlátlo. Občas ho potřete olejem nebo pivem. Kapra můžete péct i v alobalu – maso bude stejnoměrně propečené a zachová si dostatek šťávy, jen bude o něco méně křupavé. To ale můžete dohnat v závěrečné fázi: stačí jednotlivé balíčky otevřít a ještě chvíli je grilovat nezakryté.

Podávejte nejlépe s čerstvým pečivem a zapíjejte pivem.

Zdroj: apetitonline.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře