Karamelový cheesecake s banány

Při přípravě tohoto cheesecaku jsme se inspirovali jiným oblíbeným americkým dezertem – banoffee.

Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 1 dort
Doba přípravy: Do 30 minut 
+ chlazení
Vaření 0:05

Ingredience

200g oblíbených sušenek (např. Club, BeBe nebo Esíčka), rozdrcených
100 g másla, rozpuštěného + na opékání
4 zralé banány, oloupané a nakrájené na plátky

NA KRÉM

4 plátky želatiny
150 ml smetany ke šlehání 33%
840g čerstvého smetanového sýra (např. Lučina nebo Philadelphia)
3 lžíce javorového sirupu
300g karamelového kondenzovaného mléka (např. karamelové salko)

NA DOKONČENÍ

150ml smetany ke šlehání, vychlazené
25g karamelového kondenzovaného mléka (např. karamelové salko)
1 banán, nakrájený na úhledné plátky

Příprava jídla

1 Na sušenkový podklad promíchejte sušenky s máslem a upěchujte do dortové formy o průměru 23 cm. Dejte do chladničky.

2 Rozpalte pánev, nechte v ní rozpustit oříšek másla a opékejte na něm banány 2-3 minuty dozlatova. Děrovanou sběračkou banány vyberte a vychladlé je rozložte na sušenkový základ.

3 Na krém namočte plátky želatiny do kastrůlku se 4 lžícemi vody; minimálně na 5 minut. Smetanu ušlehejte na měkkou šlehačku. Do jiné mísy dejte čerstvý smetanový sýr a javorový sirup a utřete dohladka. Promíchejte se šlehačkou a karamelovým kondenzovaným mlékem. Želatinu zahřívejte, až se rozpustí, a pak vmíchejte k sýrové směsi.

4 Směs vlijte do dortové formy na banány a povrch uhlaďte. Dejte do chladničky ztuhnout – nejméně na 4 hodiny, ideálně však přes noc.

5 Potom vyjměte dort z formy. Povrch pocákejte karamelem. Ušlehejte tuhou šlehačku a nastříkejte ji na povrch dortu sáčkem s řezanou špičkou. Nakonec ozdobte plátkem banánu a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Abyste dosáhli hebké konzistence, rozhodně nepoužívejte žádné light sýry, výsledek by byl krupičkový.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře