Karbanátky z červených fazolí

Seznam surovin

fazole červené 200 gramů
uzené maso 250 gramů
sůl
cibule 1 kus
petrželka velkolistá 1 lžíce (nasekaná)
vejce 1 kus

Postup přípravy

Přes noc namočte 200 g fazolí (červených ledvinek). Druhý den je uvařte a ke konci varu osolte. Uvařené fazole slijte, umelte a promíchejte s orestovanou, nadrobno nakrájenou cibulkou, lžící jemně nasekané petrželky, 250 g uzeného masa, nakrájeného na malé kostičky, a vejcem. Namočte si ruce a v nich tvarujte jednotlivé karbanátky, rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě rozehřáté na 180 °C dozlatova, asi 15 minut. Podávejte s řezem citronu

Poznámka k receptu

Červené fazole si i po uvaření zachovávají pevnou konzistenci, proto jimi lze nahradit mleté maso

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře