Karotkový krém

Seznam surovin

Na 4 porce:

mrkev karotka 400 gramů
batáty – sladké brambory 200 gramů
máslo 50 gramů
cibule 1 kus
vývar 1 litr
smetana 250 mililitrů (12%)
řeřicha (výhonky)
sůl
pepř

Pesto:

medvědí česnek 1 svazek
olej olivový 100 mililitrů
sýr Parmezán 20 gramů

Ztracená vejce:

vejce 4 kusy
ocet 100 mililitrů

Postup přípravy

Oloupanou karotku a batáty nakrájejte na menší kousky.
Na másle nechte zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. Přidejte k ní karotku a batáty, zalijte vývarem a vařte asi 30 minut na mírném ohni vše doměkka.
Pak do polévky přilijte smetanu, osolte ji a opepřete a dohladka rozmixujte.
Podávejte s pestem a se ztraceným vejcem, posypané řeřichou.

Pesto:

Medvědí česnek omyjte a ve vyšší nádobě rozmixujte spolu s olejem a nastrouhaným sýrem.
Ztracená vejce:
V menším kastrůlku přiveďte k varu vodu s octem. Tekutinu promíchejte, aby vznikl vír, a do jeho středu rozklepněte vejce. Vařte ho asi 3 minuty (žloutek by měl zůstat tekutý). Totéž zopakujte se zbylými vejci.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře