Kaštanové risotto s lanýžovým olejem

Kuchyně: česká
Obtížnost přípravy: Střední
Porce: 4

Seznam surovin

máslo 1 lžíce
rýže 150 gramů (Arborio)
vývar drůbeží 500 mililitrů (nebo zeleninový)
cibule 1 kus (malá)
bobkový list
sůl
pepř
víno bílé 200 mililitrů
sýr Parmezán
jedlé kaštany 120 gramů (vařené)
olej lanýžový (pár kapek)

Postup přípravy

Šéfkuchař Marcel Onder z hotelu Kašperk v Kašperských Horách rozpustí v hrnci máslo, vsype cibuli, za chvíli přidá rýži a bílé víno. Když alkohol vyprchá, přidá bobkový list, vývar a dusí na mírném ohni zhruba 20 minut. Nakonec přidá nastrouhaný parmazán a kaštany nakrájené na malé kousky a osmažené na másle. Vše dochutí lanýžovým olejem, případně strouhaným čerstvým lanýžem.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře