Kaštanový krém s hříbky

Kaštanový krém s hříbky

Nasládlá chuť polévky vás možná překvapí, ale zaručeně nadchne!

Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut 
Vaření: 30 minut
Vaření 0:10

Ingredience

600 ml zeleninového vývaru + případně na dolití
400 g jedlých kaštanů (mražených nebo vakuovaných), uvařených a oloupaných
3 lžíce másla
300 g lesních hub (čerstvých nebo mražených); sušených stačí cca 100 g
1 stroužek česneku, nadrobno nakrájený
1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
150 ml smetany ke šlehání + na ozdobu
sůl a špetka drceného chilli
4 hvězdičky vykrojené z toustového chleba, opečené na ozdobu

Příprava jídla

1 Vývar přiveďte k varu, přihoďte kaštany a povařte je asi 30 minut. Mezitím v pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm dozlatova houby nakrájené na menší kousky (v případě, že použijete houby sušené, předem je namočte na 10 minut do vlažné vody, pak je nechte okapat a osušte papírovou utěrkou). Přidejte česnek, osolte, stáhněte z ohně a promíchejte s petrželkou.

2 Uvařené kaštany rozmixujte s vývarem, přilijte smetanu, znovu osolte a dochuťte špetkou chilli a ještě prohřejte. Hustotu krému upravte vývarem a/nebo smetanou podle chuti.

3 Krém rozdělte do talířů, ozdobte orestovanými houbami s petrželkou, případně kopečkem našlehané smetany a opečenými tousty ve tvaru hvězdičky.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře