Katsu kari

Japonská kuchyně není jen o sushi, pozor na to! Kromě nudlí a jiných pokrmů pracuje i s hodně populárním kari. A taky s řízkem, což byste možná nečekali. Následující recept je kombinací těchto dvou specialit, které prostě musíte vyzkoušet! 🙂

Suroviny (4 porce)

Kuře:

menší kuřecí prsní řízky 4 ks
hladká mouka 100 g
sůl
čerstvě mletý černý pepř
vejce, prošlehané 1 ks
japonská panko strouhanka 200 g
rostlinný olej na smažení

Kari omáčka:

rostlinný olej 1 lžíce
cibule, nakrájená najemno 1 ks
česnek 5 stroužků
mrkev, nakrájená najemno 2 ks
hladká mouka 2 lžíce
mleté kari koření 1 lžíce
kuřecí vývar 600 ml
med 2 lžíce
sójová omáčka 1 lžíce
bobkový list 1 ks
koření garam masala 1/2 lžičky

Postup

Nejdříve si připravte omáčku. Rostlinný olej rozehřejte v menší pánvi, přidejte najemno nakrájenou cibuli, celé stroužky česneku a restujte za stálého míchání dosklovata (asi 2 minuty).

Přidejte najemno nakrájenou mrkev, zmírněte plamen a za občasného míchání restujte do okamžiku, kdy mrkev začne měknout a karamelizovat.

Poté přidejte mouku smíchanou s kari kořením a krátce restujte. Jakmile se koření rozvoní, začněte za stálého míchání metličkou přilévat studený kuřecí vývar.

Na závěr vmíchejte med a sójovou omáčku, přidejte bobkový list a omáčku nechte zhruba 20 minut jemně probublávat.

Jako poslední přidejte koření garam masala a omáčku přeceďte přes jemný cedník. Omáčku udržujte v teple do podávání.

Těsně před podáváním si připravte kuřecí maso. Mouku dejte do misky, přidejte sůl, pepř a dobře vše promíchejte. Do zbývajících dvou misek si připravte prošlehané vejce a panko strouhanku.

Kuřecí prsa jemně naklepejte mezi dvěma vrstvami potravinářské fólie. Poté je postupně obalte v ochucené mouce, vejci a nakonec v panko strouhance.

Obalená kuřecí prsa smažte ve vyšší vrstvě rostlinného oleje z obou stran dozlatova. Usmažené řízky zbavte přebytečného oleje na papírové utěrce a nechte je krátce odpočinout.

Poté řízky nakrájejte ostrým nožem na zhruba 1 cm silné plátky, které podávejte přelité připravenou kari omáčkou a rýží. Můžete dozdobit čerstvým koriandrem.

4 porce
do 1 hodiny
Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře