Kávová zrna v čokoládě

Seznam surovin

piškoty 250 gramů (dětské)
máslo 125 gramů
cukr moučkový 50 gramů
ořechy vlašské 150 gramů (mleté )
skořice 1/2 lžičky (mletá)
kakao 2 lžíce (prášek)
rum 2 lžíce
káva 2 lžíce (instantní)
čokoládová poleva tmavá 1 balení

Postup přípravy

Instantní kávu zalijte 2 lžícemi vařící vody, přidejte rum a nechte zchladnout.

Do mísy nasypte jemně mleté nebo podrcené piškoty, přidejte změklé máslo, moučkový cukr, jemně mleté ořechy, skořici, kakao a zchladlou kávu. Vypracujte hladkou hmotu, kterou dejte na chvíli ztuhnout do lednice.

Pak hmotu rozdělte na stejně velké kousky, utvořte z nich kávová zrnka a opět je dejte do lednice ztuhnout.

Pak je po jednom namočte do čokoládové polevy a nechte na mřížce ztuhnout.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře