Kávové karamelky s čokoládou a slaným karamelem

Rádi mlsáte? Vyrobte si vlastní kávové karamelky s čokoládou. Ty vám okamžitě dodají energii!

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 5 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 1 pekáček 20 × 20 cm

200 g másla
1 hrnek cukru krupice
sůl
2 lžičky instantní kávy
100 g hořké čokolády
1 hrst loupaných mandlí
olej

Postup

Krok 1: Na mírném ohni zahřejte máslo, cukr, pořádnou špetku soli a kávu a za občasného míchání povařte do rozpuštění cukru. Karamel by měl mít hladkou krémovou konzistenci a nepřichytávat se ke stěnám rendlíku. Nasekejte oříšky a čokoládu, každé zvlášť.

Krok 2: Dno pekáčku (pro snadné vyklápění nejlépe silikonového) potřete olejem a nalejte do něj uvařený karamel. Ihned posypte nasekanou čokoládou, a když se trochu rozpustí, rozetřete ji po povrchu silikonovou stěrkou. Ještě teplou čokoládu posypte oříšky a dejte vychladnout. Zatuhlý karamel nalámejte nebo nakrájejte na jednotlivá sousta a uchovávejte v chladu. Pozor, silně návykové!

4 1 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře