Kečup à la Jamie Oliver

Když jste v obzvlášť kreativní náladě a nechce se vám kupovat hotové omáčky, zkuste tento osvědčený recept z Jamieho dílny.

Ingredience

1 červená cibule (oloupaná, nakrájená na kostky)
½ fenyklu (nakrájeného na kostky)
1 stonek řapíkatý celer (nakrájený na kostky)
1 ks čerstvý zázvor (ve velikosti palce, oloupaného a nakrájeného na kostky)
2 stroužek česneku (nakrájeného)
½ červené papriky (zbavené semínek a najemno nakrájené)
bazalky (nakrájené čerstvé)
1 pl koriandr
2 hřebíčky
1 lžička pepře
1 lžička mořská sůl
2 pl olivového oleje
1 kg rajčat (nakrájených)
200 mililitrů ocet
70 gramů hnědý cukr
350 mililitrů vody

Postup přípravy

1
Do hrnce dáme olivový olej, přidáme všechny ingredience kromě bazalky, rajčat, octa a cukru. Za občasného míchání vaříme 10 – 15 minut.

2
Přidáme rajčata, studenou vodu a přivedeme do varu. Na mírném ohni vaříme, dokud se objem nezredukuje na polovinu.

3
Přidáme bazalku, vyjmeme hřebíček a omáčku najemno rozmixujeme.

4
Přelijeme do druhého hrnce, přidáme ocet, cukr a na slabém ohni za občasného míchání vaříme, dokud se nezredukuje na hustý kečup. Podle chuti dosolíme a nalijeme do sterilizované nádoby.

60 min.
50 porce
Zdroj: itesco.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře