Seznam surovin
kedlubna 6 kusů (nebo 1 gigant)
žampiony 6 kusů
cibule 1 kus
olej slunečnicový 30 mililitrů
paprika sladká 10 gramů (mletá)
mouka pšeničná hladká 40 gramů
sůl
pažitka
Postup přípravy
Oloupanou brukev nakrájíme na kostičky, žampióny na plátky. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme papriku, brukev, žampiony, podlijeme malým množstvím vody a dusíme do měkka.
Ochutíme solí. Mouku rozmícháme ve 150 ml vody, přidáme k zelenině a mírným varem vaříme 10 minut.
Podáváme s vařenými bramborami, těstovinou nebo kynutým knedlíkem jako hlavní jídlo. Na talíři pak zdobíme sekanou pažitkou.
Pokud chceme, aby byl pokrm hutnější, můžeme přidat i vařené vejce, plátek opečeného tofu, nebo pokrm posypat strouhaným sýrem.
Zdroj: igurmet.cz