Kefta kebab s avokádovým pyré

Ingredience

Kebab:

0,5 kg mletého jehněčího nebo hovězího masa (lze i mix obou)
1 střední červená cibule, nasekaná najemno
1 stroužek česneku, rozdrcený
2 lžičky mleté papriky
2 lžičky mletého římského kmínu
1 lžička skořice
1/4 lžičky kajenského pepře
1/3 lžičky mletého pepře
1/2 – 1 lžička himalájské soli
3 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
2 lžíce nasekané hladkolisté petržele
1 lžíce nasekané čerstvé máty

Avokádové pyré:

Na 2 porce:

3 zralá avokáda
2 lžíce najemno nasekané červené cibule
2 lžíce citronové šťávy
1 stroužek česneku, rozdrcený
2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
2 lžíce avokádového nebo olivového oleje
himalájská sůl
pepř

Postup

Kebab:

Všechny ingredience na kebab vložíme do větší mísy a pomocí rukou důkladně prohněteme, aby se ingredience rovnoměrně rozprostřely. Hotovou směs poté vložíme na alespoň dvě hodiny do lednice odležet. Z hotové směsi tvarujeme menší válečky, které napíchneme na špejli nebo na jehlu. Hotové válečky ogrilujeme z každé strany na grilu, popř. restujeme na pánvi. Doba grilování se bude lišit podle tloušťky válečků. Válečky je potřeba pravidelně kontrolovat a otáčet, aby se opekly ze všech stran. Zároveň je na grilu nenechte příliš dlouho, aby se nevysušily.

Avokádové pyré:

Všechny ingredience vložíme do vyšší nádoby a pomocí tyčového mixéru mixujeme do hladka. Hotové pyré ochutnáme, popř. dosolíme, dopepříme nebo přidáme citrón a znovu promixujeme. Podáváme ihned společně s grilovanými kebaby.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře