Kiwi řezy s pudinkovým krémem

Kiwi řezy s pudinkovým krémem

Zní vám to prapodivně? Kiwi v moučníku? Věřte, že jste dlouho nic tak dobrého nejedli! Nakyslá chuť tohoto exotického ovoce v kombinaci s jemným pudinkem prostě nemá chybu!

DOBA PŘÍPRAVY 50 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST střední

Na těsto, promazání a ozdobu

4 vejce
200 g polohrubé mouky
200 g cukru moučka
4 lžíce vody
100 ml oleje
1/2 sáčku prášku do pečiva
6 kiwi
2 lžíce džemu
máslo

Na krémy

180 ml smetany ke šlehání 30%
2 kelímky zakysané smetany
800 ml pomerančového džusu
80 g vanilkového pudinkového prášku
1 vanilkový cukr
100 g cukru krupice
1 balení želatiny v prášku

Postup

Krok 1: Nejprve oddělte žloutky od bílků. Do misky dejte žloutky, přidejte 4 lžíce vody a cukr moučku a vyšlehejte světlou pěnu. Poté přidejte olej. V jiné nádobě smíchejte mouku s práškem do pečiva. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do žloutkové směsi postupně přidávejte moučnou směs a nakonec opatrně vmíchejte sníh. Vznikne hladké těsto.

Krok 2: Na plech o velikosti 30 x 20 cm dejte pečicí papír, vymažte ho trochou másla, nalijte na něj těsto a rovnoměrně ho rozetřete. Piškot dejte péct na 170 °C zhruba na 15 minut, dokud nebude zlatavý.

Krok 3: Poté, co piškot vychladne, ho namažte libovolným džemem. My jsme zvolili lesní směs, je to však pouze na vaší chuti, dobře chutnají všechny.

Krok 4: Následně se dejte do přípravy krému. Do misky dejte smetanu ke šlehání a vyšlehejte ji do tuha. Pak přidejte obě zakysané smetany, vanilkový cukr a vyšlehejte jemný krém. Tím potřete piškot s džemem. Na vrch smetanového krému rovnoměrně rozprostřete oloupané kiwi pokrájené na plátky a dejte vyhladit.

Krok 5: Až bude moučník vychlazený, připravte poslední vrstvu. Do hrnce nalijte pomerančový džus, přisypte vanilkový pudink a cukr krupici. Za stálého míchání směs přiveďte k varu. Až začne probublávat, vypněte ji a přidejte želatinu připravenou podle návodu na obalu. Celou buchtu touto směsí přelijte a nechte aspoň dvě hodiny ztuhnout v chladu.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře