Klasické vaječné smaženky

Oblíbená svačina z nádražních bufetů nebo super rychlá večeře ze surovin, co máte doma? Řeč je v obou případech o klasické vaječné smažence, na kterou nejspíš ani nepotřebujete recept, ale jako inspirace se vám možná bude hodit. Já si ji například od focení dělala už třikrát!

DOBA PŘÍPRAVY 5 minut
DOBA VAŘENÍ 5 minut
NÁROČNOST nízká

Na smaženku (můžete přidat i lžíci strouhanky)

1 vejce
2 lžíce strouhaného sýru
sůl a pepř
1 lžíce másla
1 krajíc chleba
1 lžička plnotučné hořčice

Dle chuti

čerstvá zelenina
sterilované okurky
petrželka

Postup

Krok 1: Vajíčko osolte a opepřete a prošlehejte s nastrouhaným sýrem. Já dala čedar, ale do smaženky můžete zužitkovat v podstatě jakýkoli tvrdý sýr – eidam, Gran Moravia, ementál, goudu… Někdo přidává i strouhanku, ale proč si dávat chleba se sušeným pečivem, že?

Krok 2: Na troše másla či oleje z obou stran opečte malou omeletku, kterou přehněte a položte na chléb (nejlépe také opečený) potřený hořčicí.

Krok 3: Dle chuti obložte kyselými okurkami, petrželkou a jakoukoli čerstvou zeleninou nebo třeba cibulí a ihned podávejte.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře