Koko kostky

Seznam surovin

mouka pšeničná polohrubá 340 gramů
tuk 200 gramů
smetana na šlehání 2 decilitry
cukr moučkový 175 gramů
olej 1,25 decilitru
mléko 1,25 decilitru
tyčinka Koko 2 kusy (v hořké čokoládě)
vejce 2 kusy
kypřící prášek do pečiva 1 balíček
zavařenina jahodová 4 lžíce
tuk (na vymazání)
mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
čokoláda hořká 40 gramů (na ozdobu)

Na krém:

sýr Ricotta 250 gramů
cukr moučkový 60 gramů
želatina 4 plátky

Postup přípravy

Změklý tuk šleháme s cukrem a vejci a postupně přiléváme smetanu, olej a mléko. Mouku s práškem do pečiva zlehka vmícháme do smetanové hmoty a nakonec přidáme nastrouhané tyčinky. Připravené těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 35 minut. Po vyjmutí z trouby necháme korpus chvíli chladnout ve formě a pak jej vyklopíme na mřížku.

Želatinu zalijeme trochou studené vody, necháme 10 minut nabobtnat a pak ji rozehřejeme v teplé vodní lázni. Ricottu vyšleháme s cukrem a vmícháme rozehřátou želatinu.

Korpus prokrojíme a každý plát potřeme z jedné strany marmeládou. Krém z ricotty rozetřeme na polovinu korpusu a přiklopíme druhou polovinou korpusu. Mírně přimáčkneme, zabalíme do fólie a necháme v lednici 3 hodiny tuhnout. Moučník ozdobíme rozehřátou čokoládou a po zatuhnutí nakrájíme na kostky.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře