Kokosky se strouhanou mrkví

Tenhle rychlý a jednoduchý recept dokáže vyřešit dvě věci zároveň – co se zbylými bílky a jak na chvíli zabavit děti. Nastrouhat mrkev a našlehat bílky dokážou samostatně i menší školáci, stačí jim dát návod a důvěru. A výsledek je skvělý!

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 20 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 1 plech

Budete potřebovat

60 g mrkve
60 g strouhaného kokosu
30 g hladké mouky
1 špetka prášku do pečiva
1 lžička mleté skořice
1 špetka mletého hřebíčku
3 bílky
30 g cukru krupice
1 špetka soli

Postup:

Krok 1: Troubu předehřejte na 160 stupňů. Mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno (budete potřebovat jednu velkou nebo dvě menší mrkve). Z nastrouhané mrkve vytlačte co nejvíc šťávy – pořádně ji vymačkejte nebo vyždímejte v utěrce.

Krok 2: K mrkvi přidejte strouhaný kokos, mouku, prášek do pečiva a koření a pořádně promíchejte.

Krok 3: K bílkům přidejte špetku soli a začněte šlehat. Postupně přisypávejte cukr a šlehejte, dokud nebude sníh tuhý a lesklý.

Krok 4: Tuhý sníh zlehka vmíchejte po lžících k mrkvi s kokosem, až se všechny sypké suroviny provlhčí a vznikne nadýchané pěnové těsto.

Krok 5: Plech vyložte papírem na pečení. Pomocí navlhčené lžíce na něj tvořte z těsta hromádky o velikosti vlašského ořechu. Zvolna je pečte v předehřáté troubě asi 20 minut, až je povrch světle zlatavý a suchý na dotek. Troubu vypněte, pootevřete dvířka a kokosky nechte v troubě vychladnout.

Tipy: Do těsta můžete přidat hrst jemně nasekaných ořechů a povrch upečených kokosek ozdobně pocákat čokoládovou polevou. Mrkvové kokosky neskladujte příliš dlouho, mají tendenci vlhnout.
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře