Kokosky

Seznam surovin

bílek 3 kusy
šťáva citronová 1 lžička
cukr krystal 150 gramů
kokos 120 gramů
piškoty cukrářské 2 kusy (nastrouhané)
sůl 1 špetka

Postup přípravy

1. Na hrnec s vodou posaďte skleněnou nebo nerezovou mísu. Vodu přiveďte k varu. Do mísy dejte bílky a špetku soli, šlehejte elektrickým šlehačem a průběžně přidávejte cukr, dokud se nevytvoří lesklý hutný sníh

2. Mísu sejměte z parní lázně a šlehejte, dokud sníh nevychladne. Přidejte citronovou šťávu, prošlehejte, přidejte kokos a nastrouhané piškoty, opět prošlehejte.

3. Na plech vyložený pečicím papírem tvořte lžičkou hromádky. Pečte 5 minut v troubě vyhřáté na 150 °C, pak snižte teplotu na 100 °C a pečte ještě 10 minut. Křehké kokosky se během chladnutí trochu zpevní, uvnitř by ale měly zůstat vláčné.

Poznámka k receptu

Kokos by neměl o Vánocích na stole chybět. Ideálně v podobě andělsky bílých kokosek.
Ingredience na 45 kusů.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře