Kokosová bábovka

Kokos a čokoláda, to je kombinace, která se nikdy neomrzí. Tahle lahodná a vláčná bábovka si zaslouží vaši pozornost.

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 50 minut
NÁROČNOST nízká

Na těsto

150 g hladké mouky
150 g kokosové mouky
4 vejce
100 g másla
120 g cukru moučka
1 kypřicí prášek do pečiva
tuk na vymazání
20 g mletého kokosu
50 g tmavé čokolády
150 ml kefírového mléka

Na dohotovení

70 g tmavé čokolády
2 lžíce másla

Postup

Krok 1: Vejce vyklepněte do mísy, přidejte cukr a šlehejte do světlé a nadýchané pěny. Množství cukru můžete případně upravit podle chuti (myslete na to, že kokosová mouka bude jemně nasládlá).

Krok 2: Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, kokosovou mouku, rozpuštěné máslo a kefír. Vše důkladně prošlehejte a pak vmíchejte do těsta nahrubo nasekanou čokoládu.

Krok 3: Bábovkovou formu vymažte tukem a vysypte mletým kokosem. Nalejte do ní těsto a formu vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Bábovku pečte 45 až 50 minut.

Krok 4: Po upečení ji nechte chvilku stát, pak ji zabalte do utěrky namočené ve studené vodě a vyklopte na rovnou podložku.

Krok 5: Poleva je jednoduchá. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni, přidejte k ní máslo a míchejte, dokud se obě suroviny nespojí. Hotovou polevou pak bábovku přelejte.

Můj tip: Můžete ji dozdobit mletým kokosem nebo mrazem sušenými malinami.
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře