Kokosová mouka je chuťově velmi dobrá a má poměrně široké využití pro pečení bez lepku. Tento základní recept můžete využít i pro další druhy cukroví, například přidáním kakaa, skořice či kousků čokolády. Nebo vykrajujte různé tvary a ozdobte je barevnou cukrovou polevou jako perníčky.
do 1 hodiny 2 plechy porce
Sehnat kokosovou mouku je jednodušší než koupit mandlovou mouku a to je dobře. V domácích podmínkách je trochu obtížnější ji vyrobit, protože se nejedná o rozmixovaný strouhaný kokos. Kokosová mouka se totiž před mletím odtučňuje. Navíc má impozantní obsah vlákniny a je doslova požehnáním pro povzbuzení metabolismu.
Suroviny (2 plechy porce)
kokosová mouka 120 g
kokosový olej 4 lžíce
med 3 lžíce
zralý banán 1/2
vejce 2 ks
sůl 1 špetka
Zdobení:
kvalitní bílá čokoláda 100 g
lyofilizované maliny 1 hrst
Postup
Kokosový olej nechte při mírné teplotě rozpustit. Vmíchejte med a nechte ho trochu vychladnout. Banán rozmačkejte vidličkou a vyšlehejte s vajíčky. Kokosovou mouku smíchejte se špetkou soli a zapracujte olej s medem i vyšlehaná vajíčka s banánem.
Hotové těsto trpělivě vyválejte na plát silný půl centimetru. Nejlépe to jde mezi dvěma kusy pevnějšího igelitu, protože kokosové těsto neobsahuje lepek a je drobivější.
Vykrajujte kolečka a pomocí nože opatrně přendávejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby a pečte 10 minut při teplotě 170 °C, až okraje začnou zlátnout.
Po úplném vychlazení potřete kolečka rozpuštěnou bílou čokoládou a posypejte nadrobenými sušenými malinami.