Kokosové kuře na kari

Kokosové kuře na kari

Rychlovka k obědu nebo večeři vždycky bodne, protože času není nikdy dost. Tenhle exotický recept ocení ti, kdo holdují indické a thajské kuchyni, ze které jsme vybrali to nejlepší: kari a kokosové mléko. Přidejte trochu rýže a lahodná omáčka je za chvíli na stole.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut 
DOBA VAŘENÍ 20 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

1/2 cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky čerstvého zázvoru
2 lžíce kokosového oleje
1.5 lžičky mletého koriandru
1 lžíce kari koření
1.5 lžíce červené kari pasty
1/2 červené papriky
3 kuřecí stehenní řízky
1 plechovka kokosového mléka
2 limetky
1 lžíce třtinového cukru
2 hrsti čerstvého koriandru
sůl

Postup

Krok 1: Všechny ingredience si připravte předem. Cibuli nakrájejte najemno, prolisujte česnek, nastrouhejte zázvor, maso a papriku nakrájejte na kousky – pak už budete suroviny jen přidávat do pánve.

Krok 2: V pánvi rozehřejte kokosový olej a zpěňte na něm cibuli. Přidejte česnek a zázvor a nechte rozvonět. Přisypte koření a počkejte, až zavoní.

Krok 3: Ve směsi orestujte maso a podlijte kokosovým mlékem – budete potřebovat 400ml plechovku. Podle chuti můžete trochu osolit, kari pasta ale bývá slaná dost. Poduste 10 až 15 minut doměkka. Dochuťte cukrem a limetkovou šťávou. Hotovo.

Krok 4: Podávejte s chlebem nebo dušenou rýží a posypané čerstvě nasekaným koriandrem. Při servírování můžete přidat kousek limetky, aby si každý mohl svou porci dochutit podle svého.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře