Kokosové řezy

Dokonalý recept pro ty, kteří chtějí něco vlastnoručně upéct, ale nevyžívají se ve vyvalování, zdobení, vykrajování…

Ingredience

8 bílků
300 g krupicového cukru
100 g hladké mouky
150 g strouhaného kokosu
máslo na pečicí papír

NA KRÉM

3 lžíce mléka
3 lžíce kakaa holandského typu
3 žloutky
3 lžíce krupicového cukru
250 g másla

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 170 °C, plech potáhněte pečicím papírem zlehka potřeným máslem. Bílky dejte do mísy a elektrickými metlami vyšlehejte sníh. Pak přidejte cukr a šlehejte tak dlouho, až získáte tuhou, lesklou hmotu, která z misky nevypadne, ani když ji otočíte dnem vzhůru. Opatrně zamíchejte kokos s moukou a těsto rozetřete na plech. Pečte asi 20 minut dozlatova. Ihned po upečení plát převraťte na čistý pečicí papír. Nechte vychladnout.

2 Do ohnivzdorné misky dejte mléko, kakao, žloutky a cukr. Misku postavte na rendlík s vroucí vodou a ve vodní lázni míchejte do zhoustnutí. Po vychladnutí krém zašlehejte do másla.

3 Korpus rozpulte, spojte krémem a nakrájejte na drobné řezy. Skladujte v chladu.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře