Představte si Bounty… Zdravou Bounty, kterou si můžete dopřát k svačině bez výčitek… Právě jste ji našli! Míry tentokrát uvádíme v hrnkách, abyste si tuto lahodu mohli připravit, kdykoliv na ní dostanete chuť.
Suroviny (6-7 porcí)
bio strouhaný kokos 2 hrnky
kokosové mléko 1 hrnek
kokosové máslo 4 lžíce
vanilkový extrakt podle chuti
lyofilizované borůvky nebo maliny (sušené mrazem) 1 hrst
vysokoprocentní nebo domácí čokoláda 200 g
Postup
Do mixéru vložte kokos, kokosové mléko, kokosové máslo, vanilku, lyofilizované ovoce a rozmixujte dohladka.
Plech nebo prkénko vyložte pečicím papírem. Hmotu z kokosu na něj přesuňte a rukama vytvořte asi 2 cm vysoký plát obdélníkového tvaru. Vložte na 2–3 hodiny do mrazáku.
Mezitím ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a nechte ji zchladnout na pokojovou teplotu.
Zmrzlou kokosovou placku nechte chvilku povolit, rozkrájejte na jednotlivé tyčinky, které ihned namočte v rozehřáté čokoládě a vložte na dalších 15 minut do mrazáku. Skladujte je maximálně 7 dní v lednici.
TIP:
Lyofilizované ovoce označuje ovoce sušené hlubokým mrazem při nižších teplotách. Uchovává si své zdraví prospěšné látky i zářivou barvu.
Zdroj: fresh.iprima.cz