Kokosovo-banánová zmrzlina v oplatce

Když použijete (stejně jako my) hodně zralé banány, není nutné zmrzlinu doslazovat. Nám přišla sladká až až.

Ingredience

250 g zralých rozmačkaných banánů
80 g moučkového cukru (nemusí být)
1 litr kokosové zmrzliny
150 g tmavé čokolády, rozpuštěné
40 g strouhaného kokosu

NA KOKOSOVOU OPLATKU

160 g másla, změklého + na vymazání
220 g krupicového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
1 vejce
225 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
1/2 lžičky kypřícího prášku
120 g strouhaného kokosu

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 160°C. Na kokosovou oplatku dejte do mísy máslo, cukr a vanilku a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Seškrábněte směs ze stěn a přidejte vejce, mouku prosátou se sodou a kypřicím práškem a strouhaný kokos. Opět prošlehejte. Rozetřete na vyšší plech vyložený pečicím papírem o rozměrech 30x42cm. Těsto překryjte archem nepřilnavého pečicího papíru a uhlaďte. Pak horní papír sloupněte a těsto hustě propíchejte vidličkou. Pečte 10–15 minut, až korpus mírně zezlátne. Vyjměte z trouby a vykrojte 2 obdélníky 20x30cm. Nechte vychladnout.

2 Máslem lehce vymažte obdélníkovou formu 20x30cm s vyšším okrajem. Na dno položte jednu oplatku a odložte do mrazáku, než připravíte krém.

3 V misce promíchejte banány s cukrem, chcete-li. Ve větší míse šlehejte zmrzlinu 1–2 minuty, aby změkla. Vmíchejte do ní banánovou směs a rozetřete ji do formy na oplatku. Přiklopte druhou oplatkou a mrazte 4–5 hodin nebo přes noc, až zmrzlina dokonale ztuhne.

4 Potom vyklopte z formy a nakrájejte na obdélníčky. (My zvolili 4x6cm a měli jich 25, větších bude méně.)

5 Jeden konec řezu vždy ponořte do rozpuštěné čokolády a obalte ve strouhaném kokosu. Rozložte na tác vyložený nepřilnavým pečicím papírem a dejte do mrazáku ještě na cca 30 minut, až čokoláda pořádně ztuhne.

Zdroj: apetitonline.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře