Kokosový pudink z černé rýže

Musíme přiznat, že pudink z kokosového mléka a černé rýže nám naprosto učaroval. Téhle skvělé snídani či exotickému dezertu ozdobenému exotickým ovocem nikdy neodoláme!

Ingredience

200 g černé rýže, namočené přes noc
400 ml kokosového mléka
1/4 lžičky mořské soli
1/2 vanilkového lusku, dřeň vyškrábnutá
2 lžíce javorového, rýžového nebo kokosového sirupu
30 g kokosových lupínků, lehce opražených na pánvi
plátky manga, zrníčka mučenky a granátového jablka a/nebo plátky banánu, kiwi či ananasu na ozdobení
kokosové mléko na zakápnutí

Příprava jídla

1 Rýži důkladně propláchněte a přes noc namočte do vody. Ráno sceďte a propláchněte.

2 Rýži nasypte do hrnce, zalijte kokosovým mlékem a 125ml vody, osolte, přidejte dřeň z vanilkového lusku a přiveďte k varu. Snižte teplotu, přikryjte poklicí a nechte za častého promíchání probublávat. Vařte, dokud není rýže měkká a skoro všechna tekutina vstřebaná. Bude to trvat přibližně 25 minut. Pak vmíchejte sirup a stáhněte z plotny.

3 Hotovou rýži rozdělte do talířů, ozdobte ovocem, opraženým kokosem a zakápněte kokosovým mlékem.

NĚCO NAVÍC

Pudink můžete připravit i z předem nenamočené rýže, v tom případě ale zvyšte množství vody na 375 ml a prodlužte dobu vaření na 45–60 minut.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3–4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ namáčení rýže
Vaření 0:25
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře