Kokosový suk

Oblíbený pouťový suvenýr je v domácím provedení ještě lepší než originál. Stačí ho nechat jen ztuhnout, což se obzvlášť hodí, když vás honí mlsná…

Suroviny (4 ks porce)

slazené kondenzované mléko 250 g
strouhaný kokos 200 g
plnotučné sušené mléko 100 g
kakao holandského typu 2 lžíce

Postup

V míse promíchejte kondenzované mléko, kokos a sušené mléko. Polovinu směsi oddělte a obarvěte kakaem.

Každou polovinu rozdělte na čtvrtiny, z každé uválejte zhruba 2 cm silný váleček a opatrně spolu zatočte jeden světlý a jeden tmavý cop. Vytvarujte váleček, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte ztuhnout v lednici. Před podáváním suky nakrájejte šikmo na menší špalíčky.

TIP

Suky nemusíte stáčet ze dvou copů, ale můžete z každého kusu vytvarovat plát, položit je na sebe a zabalit do tvaru rolády. Můžete experimentovat i s dalšími tvary a skládat ze dvou plátů kostky nebo kuličky.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře