Koláč Margot

Nadýchaný a jemný koláč si už získal celé generace! Vítězí i jednoduchou přípravou.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut 
Pečení 0:30

Ingredience

Těsto

1 tyčinka Orion Margot (100 g), nastrouhaná
400 g polohrubé mouky + trocha
na vysypání plechu
200 g krupicového cukru
1 sáček vanilinového cukru
250 ml smetany ke šlehání
2 vejce
1 sáček prášku do pečiva
2 lžíce oleje + na vymazání plechu
2 lžíce mléka

Poleva

150 g másla
150 g moučkového cukru
2 lžíce kakaa
trocha rumu

Příprava jídla

1 Všechny suroviny na těsto utřete v míse a pak přesuňte na vymazaný a vysypaný pekáč nebo plech. Pečte v troubě předehřáté na 200/180 stupňů zhruba půl hodiny. Ještě teplý koláč potřete polevou, utřenou z uvedených surovin.

MARGOT
Klasika už od 70. let minulého století, pojmenovaná po krásné a podnikavé francouzské královně. Té by určitě praktický a lahodý koláč také zachutnal!

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře