Kopřivový špenát s vejcem

První paprsky slunce, zelenající se tráva a ve vzduchu je konečně cítit tolik vytoužené jaro. Doneste si ho trochu i do kuchyně a připravte si svěží (a super zdravý!) kopřivový špenát. Someliér Petr Mašek vám na závěr poradí, jak tuto oslavu jara dotáhnout k dokonalosti!

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 10 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 2 porce

Z kopřiv použijte pouze listy
200 g mladých kopřiv
200 g čerstvého špenátu
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce másla
1 vejce
sůl a pepř

Postup

Krok 1: Listy kopřiv dopředu spařte vroucí vodou, abyste se nepopálili. Cibuli nasekejte nadrobno a nechte ji zpěnit na másle. Česnek nakrájejte na plátky a společně s cibulí chvilku restujte. Poté přidejte kopřivové listy a špenát.

Krok 2: Osolte, opepřete a nechte lístky povadnout. Do směsi vyklepněte jedno vajíčko a promíchejte. Hotovou směs můžete podávat jako přílohu či jako předkrm s kouskem pečiva.

Tip someliéra: „Ke svěžímu předkrmu, jako je tento, je ideální volbou aperitiv v podobě sklenky suchého šumivého vína.
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře