První paprsky slunce, zelenající se tráva a ve vzduchu je konečně cítit tolik vytoužené jaro. Doneste si ho trochu i do kuchyně a připravte si svěží (a super zdravý!) kopřivový špenát. Someliér Petr Mašek vám na závěr poradí, jak tuto oslavu jara dotáhnout k dokonalosti!
DOBA PŘÍPRAVY 10 minut DOBA VAŘENÍ 10 minut NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 2 porce
Z kopřiv použijte pouze listy
200 g mladých kopřiv
200 g čerstvého špenátu
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce másla
1 vejce
sůl a pepř
Postup
Krok 1: Listy kopřiv dopředu spařte vroucí vodou, abyste se nepopálili. Cibuli nasekejte nadrobno a nechte ji zpěnit na másle. Česnek nakrájejte na plátky a společně s cibulí chvilku restujte. Poté přidejte kopřivové listy a špenát.
Krok 2: Osolte, opepřete a nechte lístky povadnout. Do směsi vyklepněte jedno vajíčko a promíchejte. Hotovou směs můžete podávat jako přílohu či jako předkrm s kouskem pečiva.