Kořeněná hrachová kaše s uzeným masem a cibulkou

Dostatek bílkovin svému tělu můžete dopřát nejen z masa a mléčných výrobků, ale také z luštěnin. Hrachová kaše bohužel nepatří mezi vyhledávaná jídla, ale když ji zajímavě okořeníte, zjistíte, že je to vynikající pochoutka, navíc plná proteinů.

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 50 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 4 porce

Na kaši

300 g žlutého hrachu
2 stroužky česneku
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
1/2 lžičky celého černého pepře
sůl
2 lžíce másla
150 ml mléka
1 lžíce marockého koření ras el hanout
1 lžička mletého římského kmínu

K podávání

600 g uzené krkovice
rostlinný olej
4 vrchovaté lžíce smažené cibulky
8 okurek cornichonek

Postup

Krok 1: Pokud máte čas kaši chystat o den dříve, namočte hrách přes noc v dostatku vody a ideálně ji aspoň dvakrát vyměňte. Jestli čas máčet hrách nemáte, nevadí: půlený žlutý hrách, na rozdíl od celého zeleného hrachu, uvaříte i bez máčení předem, jen to trvá déle. Namáčení rovněž hrách trochu zbavuje jeho nadýmavosti.

Krok 2: Hrách zalijte asi 700 ml vody, přidejte oloupaný česnek, bobkový list, nové koření, celý černý pepř a dostatek soli. Přiveďte k varu a na mírném plamenu vařte asi 40 minut doměkka. Podle potřeby dolévejte vodu, aby byl hrách vždy aspoň lehce ponořený.

Krok 3: K uvařenému hrachu přidejte směs koření ras el hanout a římský kmín a nechte lehce spařit. Vyjměte bobkový list, nové koření a pepř. Hrách pak rozmixujte podle chuti úplně nebo jen částečně dohladka. Nechte chvíli odstát.

Krok 4: Plátky uzeného masa osmahněte na oleji. Připravte si cibulku

Krok 5: Než se maso opeče, dokončete kaši. Vmíchejte studené máslo a podle potřeby i teplé mléko, nezapomeňte podle chuti ještě dosolit.

Krok 6: Kaši podávejte ozdobenou smaženou cibulkou, s plátky uzeného masa a několika pikantními okurkami.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře