Kořeněné batátové placičky

Kořeněné batátové placičky

V indických domácnostech se kořeněné bramborové placičky tradičně podávají jako chuťovka. Jsou plné hřejivého koření a my jsme je doplnili svěžím křupavým salátem kačumber. Naše batátová verze je lehčí.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 20 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut 
+ chlazení
Pečení 0:45

Ingredience

800 g batátů, vydrhnutých
4cm kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaný nahrubo
hrst čerstvého koriandru, nakrájená nadrobno
1/2 lžičky hrubě drceného pepře
1/4 lžičky sušených chilli vloček (nebo víc, podle chuti)
1,5 lžičky semínek římského kmínu, hrubě drcených
2 lžíce kukuřičného škrobu
sůl
100 g strouhanky (skvělá je japonská panko)
rostlinný olej vhodný na smažení

NA SALÁT KAČUMBER

1 střední oválné rajče, nakrájené na kostičky
1/2 salátové okurky, nakrájená na kostičky
1 malá zelená paprika, nakrájená na kostičky
1 malá červená cibule, nakrájená na kostičky
šťáva z 1/2 limety
sůl
hrst čerstvého koriandru, nakrájená

Příprava jídla

1 Na salát kačumber promíchejte v míse všechnu zeleninu s limetovou šťávou, pořádnou špetkou soli a koriandrem.

2 Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170°C. Batáty ze všech stran propíchejte vidličkou nebo ostrým nožem, položte na plech a pečte 40 až 45 minut doměkka. Pak nechte batáty mírně zchladnout, rozpulte je a vydlabejte z nich lžící dužinu do velké mísy. Přidejte zázvor, koriandr, pepř, chilli, římský kmín a kukuřičný škrob, mírně osolte a všechno dohromady rozšťouchejte. Směs rozdělte na 20 dílů a vytvarujte z nich placičky. Obalte je ve strouhance a přitiskněte ji. Dejte na 20 minut chladit.

3 V nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte trochu oleje. Po dávkách opékejte batátové placičky z každé strany 3–4 minuty, dozlatova a dokřupava. Podávejte se salátem kačumber.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře